Det kan ibland vara lite knepigt att hitta rätt, både vad gäller tandläkare och läkare överlag. Det är inte bara personens kunskap och erfarenhet som ska stämma överens – även personkemin ska fungera och man ska kunna känna att man litar på sin tandläkare. Om man råkar bli felbehandlad av en läkare är detta naturligtvis hemskt och kan få svåra konsekvenser men det är otroligt svårt att ställa tillrätta felbehandlade tänder. De senaste åren har Sverige skakats av flera dåliga tandläkare som felbehandlat patienter så till den ringa grad att de fått sina liv förstörda. Att ha ont i en fot, en arm eller ett ben är vedervärdigt men att gå med konstant tandvärk kan få vemsomhelst att bli fullkomligt galen. Tandvärk sätter sig i huvudet och tar musten ur en och därför är det mycket viktigt att välja en tandläkare som både är skicklig och lyhörd.

Sök information

Det första du ska leta efter när du söker en ny tandläkare, är bland annat omdömen om personen. Internet är fenomenalt på att visa upp väsentlig information och när du ska Hitta din tandläkare i Göteborg, Stockholm eller i resten av landet, är det bra att klicka sig in och läsa de omdömen som andra patienter har skrivit ned. Du kan också kolla i IVO eller i olika branschorganisationers register för tandläkare om personen har en anmälan på sig eller några klagomål som du tycker verkar vara värda att ta del av. Om en tandläkare har gjort några fel brukar man kunna ta reda på det ganska snabbt och att höra sig för i sin bekantskapskrets om olika tandvårdsmottagningar och hur de arbetar, det brukar vara en bra början när du ska hitta en tandläkare.

Det är också bra att välja en tandläkare som är specialist på något, ifall du skulle drabbas av svåra problem längre fram. Vissa är bra på tandimplantat, andra på käkkirurgi och somliga på estetiska behandlingar. Fråga dig själv vad du är ute efter.